Downhill Πίστα

"Πιστάκι" Downhill, Όθρυς την 13.9.2014

downhill othrys 09.2014Στις 13.9.2014 ημέρα Σάββατο επτά (7) μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν καταγραφή (μέσω GPS) σηματοδότηση, καθαρισμό και συντήρηση της πίστας downhill που υπάρχει στην Όθρυ.

Η συγκεκριμένη πίστα, το "Πιστάκι" όπως χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει να λέγεται, είναι δημιουργία των μελών του συλλόγου με "πρωτεργάτες" τα μέλη του ΕΟΣ κ.κ. Κουτσουδάκη Γεώργιο & Αυγουλά Αντώνιο κατά το έτος 2011. Αν και τα τελευταία δύο έτη δεν είχαν γίνει κάποιες εργασίες λόγω και της αποχώρησης κάποιων μελών για επαγγελματικούς λόγους, δεν δόθηκε έτσι η δυνατότητα περαιτέρω χρήσης και συντήρησης της πίστας. Με τη προτροπή κάποιων νεαρών μας μελών που θέλουν να ασχοληθούν με την ορεινή ποδηλασία και το downhill, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εργασίες συντήρησης της πίστας και να προσπαθήσουμε να τη κάνουμε λειτουργική, χρηστική και γνωστή σε όλους... Θέλουμε δουλειά ακόμη, αλλά όρεξη και διάθεση υπάρχει...

 

Η πίστα έχει μήκος 1.170,40μ. και υψομετρική διαφορά 187μ. με κάποιες ιδιοκατασκευές στη πορεία της. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του ασφάλτινου δρόμου από Αλμυρό προς το Δ.Δ. Κοφών και από εκεί λίγο πριν το μνημείο της Αεροπορίας C-130, μέσω χωμάτινου δρόμου (στροφή στο σημάδι downhill στη μάντρα με τους τσιμεντόλιθους), απόσταση 20,18Km (από γραφεία ΕΟΣ Αλμυρού) & εκτιμώμενος χρόνος 35-40 λεπτά.http://www.sports-tracker.com/#/workout/chriza69/6ell52c25nokg47e Η επιστροφή στην αφετηρία γίνεται μέσω χωμάτινου δρόμου (1.100μ.) που βγαίνει στον άσφαλτο & στο σημείο που υπάρχει η "βαρέλα" της ΑΓΕΤ.

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού - Ορεινή Ποδηλασία ΜΤΒ


Εκτύπωση   Email