Τοποθεσίες

Καταφύγια Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

 

Α. Στην Όθρυ, περιοχή Καραμάνη, (ευρύτερη περιοχή Τσατάλι) και σε υψόμετρο 1.282μ. απέναντι από τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του βουνού (Γερακοβούνι ή στρατώνας 1.639μ.) βρίσκεται το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, ευγενική δωρεά της τότε κοινότητας Κοκκωτών εν έτη 1984.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες για τη λειτουργία του καταφυγίου και εν μέρει λειτούργησε με τις συνθήκες της τότε εποχής, σήμερα δυστυχώς το καταφύγιο του συλλόγου δεν είναι κατοικήσιμο και χρειάζεται γενική ανακατασκευή για να μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και ορειβάτες από όλη την Ελλάδα.

Είναι το επόμενο «στοίχημα» που καλείται να κερδίσει ο σύλλογος, η λειτουργία του καταφυγίου μας να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την Όθρυ, τον τόπο συνάντησης και εκκίνησης για την «ανακάλυψη» και εξερεύνηση του βουνού των μυθικών Τιτάνων με τις σπάνιες ομορφιές.

Β. Στη θέση "Πετροκάναλος" & σε υψόμετρο1.017μ. (39.042400, 22.733583), κατηφορίζοντας από την άσφαλτο (39.054729, 22.733583) με κατεύθυνση το σπήλαιο της "Νεροσπηλιάς" και τις κορυφές του Σημείου ή "Γκιούζι" 1.726μ. & του Πήλιουρα 1.557μ., υπάρχει το "μικρό" προωθημένο καταφύγιο (ξύλινο) του συλλόγου (4 ξύλινα κρεβάτια, ξυλόσομπα, τραπέζι). Το καταφύγιο είναι πάντα ανοικτό για όλους και με ατομική μας ευθύνη φροντίζουμε για την καθαριότητά του και την ασφάλειά του. Τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν με τον εθελοντισμό των μελών μας, ενέργειες & προσπάθειες συντήρησής του.

Το "Πετροκάναλο" ένα δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα δάση ελάτης που υπάρχουν στην Ελλάδα και όχι μόνο. Υπέροχο φυσικό τοπίο, με πανύψηλα έλατα, τόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης.

 

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

 


Εκτύπωση   Email