Ομάδα

Η Ομάδα

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς και σύμφωνα και με το καταστατικό του συλλόγου, περί προστασίας και ανάδειξης του Ελληνικού ορεινού όγκου, ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού δημιούργησε εντός του έτους 2009 τη δική του ομάδα Πολιτικής Προστασίας (και Ορεινής Διάσωσης), αποτελούμενη αποκλειστικά από ενεργά μέλη του συλλόγου. Αν και η βοήθεια του συλλόγου και η συμμετοχή του υπό το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού, προ υπήρχε, μέσα στο έτος 2009 ο σύλλογος καταθέτοντας την αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στο μητρώο με αριθμό 37/2009, την 25-09-2009.

Η εμβέλεια δράσης της ομάδος είναι τα διοικητικά όρια του Δήμου Αλμυρού αλλά και η νοτιοδυτική Μαγνησία γενικότερα. Ειδικά για τον ορεινό όγκο της Όθρυος, προβλέπεται από την ομάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συχνές περιπολίες για τη πρόληψη πυρκαγιών και κατά το χειμώνα η παροχή βοήθειας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η ομάδα διαθέτει τρία (3) οχήματα (4Χ4) μελών της και στοχεύει σύντομα να έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη πραγματοποίηση των σκοπών και των δράσεων της.

Η παρακολούθηση σεμιναρίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και η στενότερη συνεργασία με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία – κλιμάκιο Αλμυρού είναι στις προτεραιότητες της ομάδος για αποτελεσματικότερη δράση.

Μέλη

Τα 12 μέλη που απαρτίζουν της ομάδα είναι: Μόρφης Πέτρος (υπεύθυνος ομάδος- ορειβασία-χιονοδρομία), Ζαβός Χρήστος (υπεύθυνος επικοινωνίας-ορειβασία-χιονοδρομία), Βανικιώτης Νικόλαος (ορειβασία), Δαμιανός Κων/νος (ορειβασία-χιονοδρομία), Μητράκος Βασίλειος (ορειβασία), Μπόσινα Ειρήνη (ορειβασία), Μπέσας Νικόλαος (ορειβασία), Μπράβος Άγγελος (αναρρίχηση-ορειβασία), Ξυνός Στέργιος (ορειβασία), Παπαδιάς Ιωάννης (ορειβασία), Τσιάτσιος-Scott Jennifer (ορειβασία), & Φυτιλής Μάνος (αναρρίχηση-ορειβασία).


Εκτύπωση   Email