Ομάδα

Ομαδα Πολ.Προ.

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας (Φωτογραφίες)

Η Ομάδα

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς και σύμφωνα και με το καταστατικό του συλλόγου, περί προστασίας και ανάδειξης του Ελληνικού ορεινού όγκου, ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού δημιούργησε εντός του έτους 2009 τη δική του ομάδα Πολιτικής Προστασίας (και Ορεινής Διάσωσης), αποτελούμενη αποκλειστικά από ενεργά μέλη του συλλόγου. Αν και η βοήθεια του συλλόγου και η συμμετοχή του υπό το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού, προ υπήρχε, μέσα στο έτος 2009 ο σύλλογος καταθέτοντας την αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στο μητρώο με αριθμό 37/2009, την 25-09-2009.

Η εμβέλεια δράσης της ομάδος είναι τα διοικητικά όρια του Δήμου Αλμυρού αλλά και η νοτιοδυτική Μαγνησία γενικότερα. Ειδικά για τον ορεινό όγκο της Όθρυος, προβλέπεται από την ομάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συχνές περιπολίες για τη πρόληψη πυρκαγιών και κατά το χειμώνα η παροχή βοήθειας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η ομάδα διαθέτει τρία (3) οχήματα (4Χ4) μελών της και στοχεύει σύντομα να έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη πραγματοποίηση των σκοπών και των δράσεων της.

Η παρακολούθηση σεμιναρίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και η στενότερη συνεργασία με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία – κλιμάκιο Αλμυρού είναι στις προτεραιότητες της ομάδος για αποτελεσματικότερη δράση.

Μέλη

Τα 12 μέλη που απαρτίζουν της ομάδα είναι: Μόρφης Πέτρος (υπεύθυνος ομάδος- ορειβασία-χιονοδρομία), Ζαβός Χρήστος (υπεύθυνος επικοινωνίας-ορειβασία-χιονοδρομία), Βανικιώτης Νικόλαος (ορειβασία), Δαμιανός Κων/νος (ορειβασία-χιονοδρομία), Μητράκος Βασίλειος (ορειβασία), Μπόσινα Ειρήνη (ορειβασία), Μπέσας Νικόλαος (ορειβασία), Μπράβος Άγγελος (αναρρίχηση-ορειβασία), Ξυνός Στέργιος (ορειβασία), Παπαδιάς Ιωάννης (ορειβασία), Τσιάτσιος-Scott Jennifer (ορειβασία), & Φυτιλής Μάνος (αναρρίχηση-ορειβασία).

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού-Ομάδα Πολιτικής Προστασία-Πιστοποίηση!

Πιστοποιήθηκε η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού μετά από εξετάσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Όθρυς - Πολιτική Προστασία την 03.05.2014

Στις 03.5.2014 κλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από ξενοδοχείο της Υπάτης στη Λαμία, να συνδράμει ο ΕΟΣ Αλμυρού σε έρευνες για την ανεύρεση τριών (3) "αγνοουμένων" Ισραηλινών τουριστών στην Όθρυ, οι οποίοι είχαν έρθει από τη Παρασκευή το πρωί στο βουνό (με εξοπλισμό) με σκοπό να επισκευθούν τόσο τη Νεροσπηλιά όσο και το φαράγγι της.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού-Βόλος 07.12.2013-Εκδήλωση

Μια «όμορφη» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07.12.2013 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού (05/12) με οργανωτή το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προσκεκλημένους εθελοντικές οργανώσεις του νομού Μαγνησίας.

Πολιτική Προστασία-Εκπαίδευση-Βόλος

Την ετήσια εκπαίδευση της ομάδος Πολιτικής Προστασίας του συλλόγου είχαμε στις 30 & 31 Μαίου 2013 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βόλου (στη Β' ΒΙ.ΠΕ.).

Υποκατηγορίες