Δράσεις

Φαράγγι "Πάντα Βρέχει" την 09.9.2012

Εκεί που "πάντα βρέχει" στο ομώνυμο φαράγγι της Ευρυτανίας εξόρμησαν τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού την 09.9.2012, σύμφωνα πάντα και με το πρόγραμμα του συλλόγου.

 

 

10μελής η ομάδα του συλλόγου που ακολούθησε την εξόρμηση. Η αναχώρηση έγινε από τα γραφεία του ΕΟΣ νωρίς το πρωί της Κυριακής. Με τα 4Χ4 αυτοκίνητά τους (είναι απαραίτητη η τετρακίνηση για να φτάσει κάποιος στο φαράγγι) τα μέλη με κατεύθυνση το Καρπενήσι ακολούθησαν τη πορεία από Μεγάλο Χωριό προς "λακκόματα", φτάνοντας σχεδόν στη κορυφή της <Καλιακούδας>, από εκεί κάθοδος μέσα από δύσβατο αγροτικό δρόμο προς "Στουρναρέικα" και φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού (Κρικελλοπόταμος ονομάζεται το ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι). Η μεγάλη πεζογέφυρα που "κρέμεται" στην είσοδο του φαραγγιού δηλώνει ότι είμαστε στο σωστό σημείο & μέρος... 40 λεπτά πορείας, άλλοτε μέσα στα νερά και άλλοτε πατώντας στις πέτρες ( η περίοδος είναι ιδανική διότι δεν έχει πολύ νερό το ποτάμι ) θα μας οδηγήσουν στο πιο εντυπωσιακό σημείο του φαραγγιού, εκεί όπου από ψηλά πέφτουν τα νερά μέσα στο φαράγγι, ως καταρράκτης (μια υδάτινη κουρτίνα) και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα! Η ομάδα μας όπως και οι περισσότεροι που βρίσκονται μέσα στο φαράγγι για Κυριακή μεσημέρι θα απολαύσει ένα παγωμένο μπάνιο στα νερά του Κρικελλοπόταμου ( το ποτάμι συνεχίζει και συνταντά το Καρπενησιώτη ποταμό, σχηματίζουν το διπόταμο & δημιουργείται ο Τρικεριώτης ποταμός που καταλήγει στη τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών ).  

Πολλές οι φωτογραφίες μέσα στο φαράγγι, για πολλούς είναι μια μοναδική εμπειρία, το φως του ήλιου κάνει το δικό του παιχνίδι μέσα στο φαράγγι, αλλά μετά από 2 ώρες παραμονής στο "Πάντα Βρέχει" θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από την αντίθετη κατεύθυνση, μέσω Ρόσκα & Προυσσό για την επιστροφή στη βάση μας αφού κάνουμε μια απαραίτητη στάση στη "Βουτύρο" για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας... 

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού


Εκτύπωση   Email