Δράσεις

Όθρυς-Πεζοπορία στο Μονοπάτι Μ2(Κρόνος) την 23.9.2012

Με απόλυτη επιτυχία (οργανωτική & αριθμητική) πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 23.09.2012 η προγραμματισμένη πεζοπορία του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού στην Όθρυ. Μαζί μας περπάτησαν και οι φίλοι συνορειβάτες του Ε.Ο.Σ. Βόλου καθώς και μέλη του συλλόγου «Φίλοι Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου».

 

49 συμμετοχές «μέτρησε» η ορειβατική παρέα που περπάτησε τη διαδρομή Κάτω Ιερά Μονή Ξενιάς – Βρύναινα – Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς – Κοκκοτοί, μια διαδρομή 12 Km με συνολικό χρόνο πορείας τις 4 ώρες & 30 λεπτά.

Είναι το 2ο μονοπάτι στην Όθρυ που «ανοίγει» & σηματοδοτεί ο σύλλογος το οποίο φιλοδοξούμε να φτάσει από Δ.Δ. Κοκκοτών μέσω ελατόδασους Πετροκάναλου & κορυφής «Γερακοβούνι» στο Δ.Δ. Κοφών.

Το Μ2-Κρόνος, (σε κάθε μονοπάτι που ανοίγεται & σηματοδοτείται, με χρονολογική σειρά, δίδεται ένα νούμερο & το όνομα ενός Τιτάνα – μυθολογία της Όθρυς), στην αρχή του από τη Κ. Ι. Μ. Ξενιάς έως το Δ. Δ. Βρύναινας είναι μέσα σε καλντερίμι (ένα από τα ελάχιστα καλντερίμια της περιοχής που σώζονται), από τη Βρύναινα έως την Άνω Ι. Μ. Ξενιάς το μονοπάτι «περπατάει» μέσα στο δρυοδάσος, κατηφορίζει έως το υπέροχο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της «Ξενιάς» & μετά τη Μονή συνεχίζει & πάλι μέσα στο δρυοδάσος για να καταλήξει στο Δ.Δ. Κοκκοτών.

Όλοι οι συμμετέχοντες θαύμασαν & απόλαυσαν τη διαδρομή, ανακάλυψαν κρυμμένες & άγνωστες ομορφιές του βουνού και δήλωσαν «παρόν» για τη επόμενή μας εξόρμηση… Τα δε μέλη των «Φίλων Καλντεριμιών Ν. Πηλίου» (αποτελούνται κυρίως από ξένους υπηκόους που διαμένουν πλέον μόνιμα στο Νότιο Πήλιο & δραστηριοποιούνται σε πολλές εκδηλώσεις εκεί) δήλωσαν γοητευμένοι από την Όθρυ & τις σπάνιες ομορφιές της. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στο τέλος της διαδρομής, εκεί στη πλατεία των Κοκκοτών, το τραπέζι που «στήθηκε» με τη φροντίδα της Μαρίας & του Δημήτρη, το καλό φαγητό και τα τραγούδια που ακολούθησαν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενούς μας.

Ενθαρρυντικό στοιχείο για το σύλλογο το γεγονός της συμμετοχής πολλών νεαρών κυρίως μελών μας στη πεζοπορία.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εξόρμηση, ευχαριστούμε επίσης το ΚΤΕΛ Αλμυρού για τη «τροποποίηση» των δρομολογίων του & την εξυπηρέτηση όλων των ορειβατών.

Για τον ΕΟΣ Αλμυρού - Ο Πρόεδρος


Εκτύπωση   Email